Eilen päätin, että meidän tokoura korkataan 21.5. Mäntässä olevassa kokeessa! Mehän treenattiin "aktiivisesti" viime kesänä, mutta sitten harjoittelu jäi vähän vähemmälle syksyllä koulukiireiden ja talvella kylmyyden (ei pystynyt oikein treenaamaan ilman sormien totaalista jäätymistä) takia. Toki Kodan kanssa on tehty päivittäin pieniä liikkeenosia, kuten sivulletuloa ja seuraamista, joten asiat ovat pysyneet tuoreessa muistissa.

Noh, eilen ryhdistäydyin ja väsäsin meille tokoesteen. Kaikki muut liikkeet on siis jo viime kesänä hiottu hyvään pisteeseen, ainoastaan hyppy on ollut vähän kesken. Hypyttelin Kodaa sitten vielä illalla aluksi matalalla esteellä, mutta kokeilin kerran "täydellä" korkeudella. Hyvin meni, vaikka vain heittelin nameja esteen toiselle puolelle ja hihkaisin "loikka". Koira tuntuu ymmärtävän mitä siltä haetaan, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. :)

Tänään käytiin pyöräilemässä pikku lenkki, koska oma jalka ei ollut oikein kävelykunnossa. Kotona otin pihassa lyhyehkön tokoilutuokion lenkin päätteeksi. Seuruutin (onko tommosta verbiä olemassa? :D) lähinnä, kytkettynä ja vapaana, kävelemällä ja juoksemalla kera käännösten. Olin aivan ällikällä lyöty: K toimi hienosti eikä edes kiljahdellut. Vau! Ainoastaan maahanmeno on vieläkin hieman vastenmielistä, en tiedä oliko syynä kylmä ja kostea maa vai eikö se vain halua. Sillä kun on monesti se ongelma, että se ei malta mennä maahan, ellei sitten ensin yllytä toista kierroksille --> kiljahtelua. Täytyy kokeilla uudestaan toinen kerta ja jos meno on vielä yhtä hidasta, niin mietin jo opetanko sille uuden maahanmeno-käskyn, extrapalkalla. Myös paikallaoloa tarvitsee harjoitella ja pitää vaikka pyytää joku apuun seisomaan koiran takana hihnan päällä. En todellakaan halua, että oma koira menee kokeessa häiritsemään toisten koiria kesken paikkamakuun.